Категории

Термоизолация

Written by vilazgroupbg on май 19, 2019 in Uncategorized

Термоизолация

Термоизолация
Термоизолацията представлява енергийно ефективен метод ,защото спестява разходи за отопление и осигурява максимална ефективност. С помощта на този метод всяко домакинство може да се наслади на една уютна и топла атмосфера у дома и внася прохлада през летните горещини. В завимост къде трябва да се постави термоизолация е необходимо да се закупят необходимите материали които можете да закупите от нашия магазин на атрактивни цени и извършите качествена термоизолация.

В зависимост от вида на стените които трябва да се изолират дали това ще бъде бетон, газобетон, тухла, изолация на тавани и други се избира вида и марката термоизолация за да се елиминира появата на мухъл и плесен по стените.

Термоизолацията е оправдана инвестиция и гарантира 80% ефективност във нашето жилище, спестяване на средства което довежда до облекчаване на нашия бюджет.

Когато изолираме стени задължително се поставя алкалоустойчива стъклофибърна мрежа която служи за армиране на шпакловката и предпазване от пукнатини, замръзване през зимата и влизане на вода.

За здраво и сигурно захващане на термоизолацията се използва качествено лепило което съдържа фибри за обемно армиране, добавки за еластичност, водоотблъскащи и против замръзване.

За да се извърши правилна и качествена термоизолация на външни стени не трябва да се оставят термомостове а да се застъпват етажите с 40-50см и задължително да се изолират гредите и колоните за да не се появи мухъл в ъглите на жилището ни.

Изолацията на външни стени предпазва конструкцията осигурява акумулиращ ефект а подходящото финишно покритие променя изцяло фасадата на сградата и нейния облик.

Когато се извършва термоизолация на тавани ефекта е много голям по този начин се изолира шума и топлината се задържа вътре в жилището, а извършването на този вид ремонт става лесно и почти безпрашно.

Изолацията може да се извърши с пресовани плочи стиропор и върху тях да се залепят декоративни плочки. Каменната вата освен, че има термоизолационна функция тя е и звукоизолираща и за разлика от стиропора е незапалим материал.

Leave Comment